G Livelab, Puutarhakatu 1, 33100 Tampere

Ylva Haru – Perhosten valtakunta -levynjulkaisukiertue, 31.3.2023

31.3.
Fri
21:00

Ylva Haru – Perhosten valtakunta -levynjulkaisukiertue

Standard 22 €
Sisältää eteispalvelumaksun 3 €

Doors: 20:00
Showtime: 21:00

HUOM! Konsertti on siirtynyt, uusi konserttipäivä on 31.3.2023. Siirron syynä on Ylva Harun albumin julkaisun siirtyminen vuoteen 2023. Konsertti alkaa perjantaina 31.3. klo 21. Aiempaan konserttiajankohtaan (joulukuu 2022) ostetut liput käyvät sellaisenaan uutena konserttipäivänä. Lisätiedot tarvittaessa: info.tampere@livelaboratorio.fi.

Laulaja-lauluntekijä Ylva Haru (Lotta Jääskelä) julkaisee odotetun kakkosalbuminsa Perhosten valtakunta alkuvuonna 2023. Rakastettu laulaja-lauluntekijä saapuu levynjulkaisukiertueellaan myös Tampereen G Livelabiin.

Ylva Harun tarina on lähtöisin Klovharusta, Tove Janssonin mökkisaarelta, missä yövyttyään Jääskelä sai kokea luonnon puhuttelevan mystisen energian syksyllä 2012. Hän kuuli siellä jotain, mistä kaksi vuotta myöhemmin syntyi artisti nimeltä Ylva Haru, ja se jokin soi nyt laulujen muodossa. Suomenkielistä folk/rock-americana -henkistä musiikkia tekevä laulaja-lauluntekijä ja tuottaja on luonut nahkansa juurevan soundin ja lauluharmonian ympärille.

Vahvasti tulkittu tarinankerronta porautuu suoraan selkäytimeen pohtien tätä aikaa ja hyvää ihmisyyttä – kipuja, rakkautta ja kaihoa unohtamatta. Pehmeiden vokaaliosuuksien ja rosoisen folktunnelman oiva naimakauppa antavat kylmiä väreitä, mutta ei jätä kylmäksi. Parhaimmillaan Ylva Harun kappaleet ovat päättymättömiä lauseita, jotka jäävät kaivertamaan kuulijan mieltä.

Artistin Linnut-debyyttialbumi (2019) sai hyvän vastaanoton sekä runsaasti radiosoittoa maanlaajuisesti. Nyt ilmestyvä Perhosten valtakunta -albumi on ensimmäinen Ylva Harun täysin oma tuotanto sekä myös ensimmäinen äänitys- ja miksaustyö. Yksitoista uutta laulua sisältävä levykokonaisuus on kirjoitettu matkalaukkuelämää viettäen ja matkan tuotos äänitettiin lauluntekijän juurilla Raahessa, missä pandemia-aika mahdollisti studiotilan rakentamisen paikalliseen Raahesali-konserttisaliin viiden viikon ajaksi. Saliin rakentui musiikillinen leikkikenttä eli lukuisia eri soittimia, joilla Ylva Haru loi oman soivan maailmansa; instrumentteina hän käytti ääntään, akustisia kitaroita, sähkökitaroita, banjoa, ukulelea, huuliharppua, akustista pianoa, rhodesia, rumpuja ja erilaisia perkussioita. Päällekkäisäänityksissä lisävärejä ja rytmejä toi alkutaipaleelta asti mukana kulkenut bändikokoonpano.

Levykappaleet tarjoavat kirjon erittäin pelkistetystä maailmasta paikoitellen massiivisiinkin bändisovituksiin.

Musiikillisiin maisemiin ovat vaikuttaneet niin unohtumaton matka Portugalissa, Raahen vanha kaupunginosa, erinäiset seikkailut Helsingin kommuuneista Kilpiän tilan kautta Fiskarsin taiteilijaresidenssiin.

Tarinallisesti levy alkaa tarpeesta lähteä tutkimaan tuntematonta ja on lopulta matka sisimpään – mistä ja mihin kaikki heijastuu.

”Perhosten valtakunta on jotakin sellaista, mikä saa ihmisen valon syttymään.” – Ylva Haru

Mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty, keikalle myydään opiskelijalippuja ovelta ennen konsertin alkua hintaan 15 € / kpl. Opiskelijalippuihin vaaditaan opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus. Konsertti on ikärajaton. Kouluikäiselle alle 18-vuotiaalle lapselle voi hankkia myös opiskelijalipun ovelta, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Alle kouluikäiset pääsevät keikoille maksutta.

Voit halutessasi varata itsellesi istumapaikan konserttiin tekemällä ennakkotilauksen G Livelab -sovelluksella. Olethan tarkkana, että teet ennakkotilauksen oikean tapahtuman alle. Minimitilaus ennakkotilauksissa on 7 € / hlö. Pienemmät tilaukset palautamme. Saavuttehan viimeistään 15 minuuttia ennen konsertin alkamisaikaa, muuten tilauksenne purkaantuu ilman rahanpalautusta. Huomioithan, että ennakkovarauksia otetaan vastaan rajoitettu määrä.

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

--

Please note! The concert has been postponed to 31th of March 2023 due to album release delay.

Ylva Haru, the critically acclaimed folk singer-songwriter visits G Livelab Tampere in March with her new album Perhosten valtakunta, which will be released in early 2023. Her debut album Linnut was released in 2019. Ylva Haru hails from Klovharju, the cottage island where Tove Jansson used to live. She represents the new wave of Finnish folk, and her highly unique sound is based around rootsy guitar and vocal harmony.

If the event is not sold out, there will be student tickets available at the door for 15 € each (student tickets not sold online) before the show starts. Please show your student card when purchasing student tickets. The concert has no age limit. Children under school age can enter gigs free of charge.

G LIVELAB TAMPERE - SAFETY INSTRUCTIONS:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus