G Livelab, Puutarhakatu 1, 33100 Tampere

Yle Perjantai: Mihin maaseutua tarvitaan?, 27.11.2020

27.11.
Fri
16:30

Yle Perjantai: Mihin maaseutua tarvitaan?

Doors: 15:30
Showtime: 16:30

Yle Perjantai: Mihin maaseutua tarvitaan?

“Cityvihreä ilmastopolitiikkaa vaarantaa tulevaisuutemme”, Paavo Väyrynen otsikoi bloginsa loppusyksystä.

Väyrynen haluaisi hyödyntää joutilaat pellot ja turvesuot energiakasvien viljelyyn ja käyttää turvetta biodieselin ja bioetanolin tuottamiseen.

Taiteilija ja luomuviljelijä Osmo Rauhala miettii maaseudun tulevaisuutta talouden, ympäristön ja terveyden kannalta.

- Mikä on ihmisten elämisen laadun tavoite ja mitä maaseutu voisi tarjota 2020-luvun ihmiselle? Millä keinoilla ihmiset saataisiin pysymään maaseudulla tai jopa muuttamaan sinne kaupungeista, Rauhala kysyy.

Kaksikko on vieraana Sean Ricksin isännöimmässä Yle Perjantain lähetyksessä Mihin maaseutua tarvitaan? Ohjelmassa kysytään mm. voisiko suomalaisesta, puhtaasta ruoasta ja luonnosta tulla myyntivaltti ja menestystarina, vetonaula jopa kansainvälisesti?

Vai onko maaseudusta tulossa taakka kaupungistuvalle Suomelle? Mitkä ovat tulevaisuuden maaseudun mahdollisuudet ja uhat?

Illan Perjantai-dokkarina nähdään Saara Nyystilän ohjaama Viljelijä viidennessä polvessa. Se kertoo Ville Koivuniemestä, 30, josta tuli maanviljelijä kymmenen vuotta sitten sukupolvenvaihdoksen myötä.

Millaista oli Villen arki Ylöjärven Viljakkalassa viime kesänä, kun satotasot tippuivat jopa puoleen aikaisemmista?

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE

G Livelabin tapahtumat toteutetaan rajoitetulla yleisökapasiteetilla. Ennakkojärjestelyillä, turvaväleillä ja tehostetulla hygienialla takaamme asiakkaille, esiintyjille ja henkilökunnalle mahdollisimman turvallisen tilaisuuden.

Tutustu ajantasaisiin turvallisuusohjeisiimme täällä:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus