G Livelab, Puutarhakatu 1, 33100 Tampere

Viitasen Piia, 16.10.2020

16.10.
Fri
21:00

Viitasen Piia

Standard 27 €
Sisältää eteispalvelumaksun 3 €

Doors: 20:00
Showtime: 21:00

Viitasen Piia on lauluntekijä Piia Viitasen luotsaama tummanpuhuvaa indiefolkia soittava yhtye, joka on hurmannut neljällä albumillaan niin kriitikot kuin liveyleisönkin, ja tuonut Viitasen maamme uusien tarinankertojien eturiviin.

Syksyllä 2012 julkaistu debyyttialbumi Viitasen Piia keräsi lukuisia loistoarvioita ja sai mainittavasti radiosoittoa, vaikka kyseessä oli omakustanne. Texicalli Recordsin julkaisema toinen albumi Uni onnesta toi yhtyeelle Emma-ehdokkuuden ja paikan Helsingin Sanomien vuoden 2014 parhaiden levyjen joukossa.

Yhtyeen marraskuussa 2016 julkaistu kolmas albumi Laulumaa on jatkanut nousujohteista kulkua, ja kerännyt täydet viisi tähteä niin Helsingin Sanomilta, Keskisuomalaiselta kuin myös Ilkalta ja Pohjalaiselta. MTV.fi valitsi Laulumaan vuoden kotimaiseksi albumiksi.

Syyskuun lopussa 2019 Viitasen Piia julkaisi pitkään odotetun neljännen albuminsa ”Meidän jälkeemme hiljaisuus” (Texicalli Records). Albumi on nostanut artistin Suomen lauluntekiöiden-eliittiin.

”Viitasella on harvinainen taito laulaa itsensä suoraan kuulijan syliin ja ihon alle. Hänessä on myös jotain hyvin luonnollista ja pakotonta. Ehkä selitys on siinä, että hän alkoi näppäillä kitaraa ja tehdä omia lauluja vasta muutama vuosi sitten Nepalissa.” — HS, Mari Koppinen

Kokoonpano:

Piia Viitanen - laulu & kitara
Mikko Malmivaara - kitara
Matias Tyni - koskettimet
Sarah Palu - harppu ja kantele
Juho Niemelä - basso
Oskari Lehtonen - rummut

Konsertti on ikärajaton.

--

Viitasen Piia, an ensemble piloted by songwriter Piia Viitanen has charmed both live audiences and critics with their murky, organic folk sound. The band’s fourth album “Meidän jälkeemme hiljaisuus” (Texicalli Records) has elevated the artist to the Finnish songwriting elite.

“Viitanen has a rare ability to sing herself directly into the listener’s arms and under the skin. There is also something very natural and uncontrived about her. Perhaps the explanation is that she only started playing guitar and making her own songs a few years ago in Nepal.” – Helsingin Sanomat, Mari Koppinen

Line-up:

Piia Viitanen – vocals, guitar
Mikko Malmivaara – guitar
Matias Tyni - keyboards
Sarah Palu – harp & kantele
Juho Niemelä - bass
Oskari Lehtonen - drums

The concert has no age limit.