G Livelab, Puutarhakatu 1, 33100 Tampere

Pintandwefall 15 vuotta!, 18.12.2021

G Livestream
18.12.
Sat
21:00

Pintandwefall 15 vuotta!

Standard 27 €
Sisältää eteispalvelumaksun 3 €
G Livestream 14,90 €
Striimauslippu 7 päivän on-demand -katselumahdollisuudella

Doors: 20:00
Showtime: 21:00

Suomi-indierockin rakastetuimpiin yhtyeisiin lukeutuva Pintandwefall juhlii 15-vuotista taivaltaan G Livelabissa! Yhtyettä kuvaillaan näin:

"Viisitoista vuotta. Se on kunnioitettava ikä yhtyeelle, jonka piti hajota ensimmäisen keikkansa jälkeen musiikillisiin erimielisyyksiin. Onneksi paikalla olleet Vaskivuoren lukion musiikkitietoiset ihmiset ymmärsivät kokeneensa jotain niin maagista, että suostuttelivat zorromaskien ja taiteilijanimien taakse kätkeytyviä bändin jäseniä hylkäämään aikeensa ja kirjoittamaan lisää kappaleita. Niinpä muutama kuukausi myöhemmin Mikseri.net -sivuston suosiollisella avustuksella eräässä HOASin asunnossa Malminkartanossa (jonka naapuritaloon sattuma sijoitti puolet biisien tekijöistä) vieraili toistuvasti kaiuttimien kautta Angela Brown, Jack White ja kaksitoista eri haikalaa - niin usein, että kämppikseni ostoslistalle ilmestyi vastamelukuulokkeet.

Keväällä 2007 vasta muutaman kerran yleisölle esiintynyt Pintandwefall voitti suositun Ääni ja Vimma -kilpailun, mikä oli oiva lähtölaukaus kesään, jolloin pintit kiersivät Suomea niin ahkerasti, että jokainen flanellipaitaan pukeutuva hipsternuori pääsi todistamaan bändin energiaa. Ja millaista energiaa se onkaan! Oli kyseessä sitten loppuunmyyty Tavastia tai jonkin satunnaisen tiistain sateinen alkuilta nuorisotalolla, kyynisinkään rokkipoliisi ei voi olla paljastamatta hymynkaretta nähdessään yhtyeen avoimen luonnollista kohkaamista. Ja kun postin kotiinkuljettamat demot alkoivat jo murentua jatkuvasta käytöstä, sain minäkin ensikosketuksen tähän maailmaan. Eikä eka kerta ole unohtunut vuosienkaan jälkeen: muistan yhä baarimikon hämmentyneen ilmeen, kun pamahdimme ystävän kanssa tyhjään Semifinaaliin yli tunti ennen keikan alkua, sekä pöydän, jonka äärellä pääsimme utelemaan fanittamiemme muusikoiden kuulumisia. Vuosikymmen myöhemmin muuten samaisen toverin häiden jatkoilla DJ sai kaivaa levylaukustaan yhden jos toisenkin tuona iltana kuulluista kappaleista.

Puolentoista vuosikymmenen aikana ihmisen elämässä ehtii tapahtua kaikenlaista - on iloa ja surua, kasvua ja kehitystä. Viime vuonna PAWF julkaisi jo kuudennen pitkäsoittonsa ja ehti myös juhlistaa sitä muutamalla keikalla ennen maailman sulkeutumista. Ensimmäisen levyn tienoilla yhtyeen saattoi soundin perusteella lokeroida autotallimusiikiksi, mutta rajoittavista genremääritelmistä on ollut syytä luopua jo aikoja sitten. Yksi Pintandwefallin erityispiirteistä on alusta asti ollut vapaus kokeilla kaikkea uutta, minkä huomaa livenä erityisen selkeästi, kun naamioituneet muusikot törmäilevät toisiinsa vaihdellessaan soittimia kappaleiden välillä (toisinaan myöskin marakassit tai tamburiinit ovat kateissa). Sama kahleettomuus näkyy myös albumien kansilehtiä selatessa: yhtyeen jokainen henkilökohtaisia musiikillisia reittejään kulkeva jäsen saa omat kappaleensa kuultaviksi.

Ja juuri tästä vapaudesta ammentava (mutta lähtökohtaisesti tietysti pinteistä itseistään kumpuava) taiteellinen kaaos luo sen upean synergian bändin ja yleisön välille, josta olemme saaneet jo viidentoista vuoden ajan nauttia ja joka on itse musiikin jälkeen tärkein syy sille, että keikalla näkee yhä edelleen samoja hymyileviä naamoja. Ja hymyyn on syytä esimerkiksi kun saa keikan aikana jorausseuraa bändin jäsenestä tai kun vuoden vaihtuessa settilista unohdetaan ja esitetään koko tuotanto. Tai kun fanit tajuavat Turkuun matkattuaan vasta TVO:n parkkipaikalla, että tapahtuma on loppuunmyyty, mutta sattumalta vieressä paitoja roudaava bändi pelastaa tilanteen lisäämällä nimet listaan. Eivätkä pintit osoita minkäänlaisia väsymisen merkkejä. Tästä syystä muistelen lämmöllä jokaista näkemääni Pintandwefallin esiintymistä näiden vuosien ajalta (sekä niitä monia ystävyyksiä joita olen matkalla solminut), mutta vielä enemmän sieluani sykähdyttää ajatus tulevista keikoista.

HHA DUMB!
HHA CRAZY!
HHA CUTE!
HHA TOUGH!

HHA PAWF!"

Konsertista tehdään myös striimaus. Livestriimauksen voi katsoa reaaliaikaisesti G Livelabin nettisivuilta ja G Livelab -applikaatiosta tai 7 päivän ajan on-demandina konsertin päätyttyä.

Mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty, keikalle myydään opiskelijalippuja ovelta ennen konsertin alkua hintaan 15 € / kpl. Opiskelijalippuihin vaaditaan opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus. Konsertti on ikärajaton. Kouluikäiselle alle 18-vuotiaalle lapselle voi hankkia myös opiskelijalipun ovelta, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Alle kouluikäiset pääsevät keikoille maksutta.

Voit halutessasi varata itsellesi istumapaikan konserttiin tekemällä ennakkotilauksen G Livelab -sovelluksella. Olethan tarkkana, että teet ennakkotilauksen oikean tapahtuman alle. Muistathan mainita seurueenne henkilömäärän lisätietoja -kohdassa, niin pystymme takaamaan vierekkäiset istumapaikat koko seurueelle. Huomioithan, että ennakkovarauksia otetaan vastaan rajoitettu määrä.

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

--

Pintandwefall turns 15 and celebrates this occasion at G Livelab!

Pintandwefall, which released their sixth album Your Stories Baby in January 2020, is one of the cornerstones of Finnish indie rock scene. The reverse super band’s members (Sanna Komi, Ninni Luhtasaari, Ringa Manner and Iiti Yli-Harja) are familiar from bands such as Ruusut, Risto, Kynnet and RULES and their solos The Hearing, Ninni Forever Band and KO:MI, among others.

The concert will also be streamed via G Livelab Tampere websites and G Livelab application. Streaming has 7 days on-demand rights.

If the event is not sold out, there will be student tickets available at the door for 15 € each (student tickets not sold online) before the show starts. Please show your student card when purchasing student tickets. The concert has no age limit. Children under school age can enter gigs free of charge.

G LIVELAB TAMPERE - SAFETY INSTRUCTIONS:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus