G Livelab, Puutarhakatu 1, 33100 Tampere

Pimeä Hedelmä Laikunlavalla (free), 19.6.2021

19.6.
Sat
16:00

Pimeä Hedelmä Laikunlavalla (free)

Doors: 16:00
Showtime: 16:00

Rap-yhtye Pimeä Hedelmä esiintyy G Livelabin tuottamassa maksuttomassa ulkoilmakonsertissa Laikunlavalla!

Pimeä Hedelmä -yhtyeen muodostavat räppärit Vane Vane ja Kaisa Cleva, sekä tuottaja Liki. Pimeän Hedelmän debyyttialbumi HITMIX 2020 julkaistiin joulukuussa 2020.

HITMIX 2020 on menevä ja omintakeinen debyyttialbumi, jota kuitenkin vie eteenpäin paitsi synkkyys ja maailmanlopun meno sen lieveilmiöineen – spleinaajista informaatioähkyyn – myös huumori ja yhteys kaikkiin, jotka kamppailevat elämisen mielettömyyden äärellä. Vaikka teksteissä toistuu vakava sävy, ja sitä säestää tumma bassosoundi, Pimeän Hedelmän havainnot esitetään lämmöllä sekä kuulijaansa energisoiden ja voimaannuttaen.

Albumilla feattaavat Mon-Sala, Slyrre äS, Yeboyah ja Pyöveli, jotka tuovat oman, Suomen nykyhiphopin erinomaista tilaa korostavan ripauksensa HITMIX 2020:n keitokseen. Yhdessä kollaboraattoreidensa kanssa Pimeä Hedelmä pyrkii rikkomaan rajoja modernin hiphop-estetiikan ja bassovoittoisen grimen ja trapin sekä memphisrapin rajapinnassa. Yhtyeen räppärit Kaisa Cleva ja Vane Vane käsittelevät lyriikoissaan todellisuutta ironisen toteavaan sävyyn, siinä missä tuottaja Liki varmistaa, että Pimeä Hedelmä ei laahaa hetkeäkään, vaan pomppii. Niin hip hopin perinteitä kunnioittavan kuin futuristisenkin tuotannon sävyttämänä Pimeä Hedelmä etenee kohti sellaista esteettistä ja soonista hiphopin suuntausta, jota ei olla toistaiseksi nähty – varsinkaan Suomessa.

Pimeän Hedelmän musiikki on bassovoittoista ja sumuisaa. Tekstit kumpuavat synkästä mielenmaisemasta ja elämän älyttömyyttä tarkastellaan ironisen toteavaan sävyyn. Pirkanmaalta alun perin lähtöisin oleva jengi tunnetaan vahvasta livepresenssistään ja keikoilla riehumiseksi asti yltyvä meno on enemmän sääntö kuin poikkeus – jos ei yleisössä, niin vähintään lavalla.

Laikunlavalla järjestettävä konsertti on maksuton ja ikärajaton.

--

Rap group Pimeä Hedelmä will perform in a free concert produced by G Livelab at Laikunlava!

Pimeä Hedelmä consists of rappers Vane Vane and Kaisa Cleva, as well as producer Liki. Their debut album HITMIX 2020 was released in December 2020.

The concert at Laikunlava is free of charge and has no age limit.