G Livelab, Puutarhakatu 1, 33100 Tampere

Pekka Nisu + Einari Stylman, 18.8.2022

18.8.
Thu
19:00

Pekka Nisu + Einari Stylman

Standard 24 €
Sisältää eteispalvelumaksun 3 €

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Pimeydestäkin tuttu Pekka Nisu ja Einari Stylman saapuvat yhteiselle keikalle G Livelabiin!

Laulaja-lauluntekijä Pekka Nisun uusi albumi Kaiken täytyy mennä ilmestyi 18. maaliskuuta. Levy on viime kesänä ilmestyneen Papillon-debyyttialbumin itsenäinen sisarteos elämän jatkumisesta ja sen välttämättömyydestä.

“Huomasimme debyyttialbumia tehdessämme, että biisimateriaali lähti kehittymään kahteen suuntaan. Ensimmäinen albumi, Papillon, oli energiapurkaus. Kuin shampanjapullon korkin poksahdus. Purkauksen jäljiltä alkoi erottua tämä levy, Kaiken täytyy mennä, jonka kappaleet olivat täynnä tunteita ja merkityksiä: luopumista, kaipausta, surua, odotusta ja toiveikkuutta.

Levyjä tehtiin osin rinnakkain, mutta heti Papillonin levynjulkaisukeikan jälkeen suuntasimme studioon ja jatkoimme tämän levyn tekoa. Käsillä on toinen albumijulkaisu kymmenen kuukauden sisään. Halusin julkaista Kaiken täytyy mennä -albumin tuoreeltaan, koska levyt tuntuivat täydentävän toisiaan. Ne ovat itsenäiset sisarteokset.

Ajattelin uuden levyn kertovan luopumisesta. Viime viikkojen myötä on kuitenkin kirkastunut, että kyse on elämän jatkumisesta ja sen välttämättömyydestä.

Tämä musiikki on auttanut minua yli vaikeista ajoista, toivottavasti se lohduttaa myös sinua.”

Pekka Nisun musiikki on areenakokoista, elinvoimaista musiikkia tavallisten ihmisten tavallisista elämistä. Viime kesänä ilmestynyt debyyttialbumi Papillon otettiin valtavalla innolla vastaan ja debyyttikeikka Tavastia-klubilla tuntui itsevarmuudessaan ja toteutuksessaan pitkän kiertueen vapautuneelta päätökseltä. Nisu tunnetaan syksyllä 2020 lopettaneen Pimeys-yhtyeen laulaja-kitaristina ja monien rakastetuimpien Pimeys-kappaleiden kirjoittajana, kuten Hetki vielä, Elämä kiinnostaa, Pimeys, Eikö ne tiedä, Loista kuin tähti, Meeri ja Maalaa meidät.

Pekka Nisun yhtyeessä soittavat Jukkis Virtanen (basso), Axel Virkkunen (kitara), Julius Sihvonen (koskettimet) ja Ville Hatanpää (rummut).

Illan avaa Einari Stylman, jonka odotettu esikoisalbumi OK ilmestyi 18. maaliskuuta.

OK soi artistin aiempia julkaisuja sähköisemmin ja herkemmin. Omaääniset laulut ovat imeneet sävyjä elektronisen musiikin eri laidoilta. Henkilökohtaisissa teksteissä rakkauden ja luopumisen teemat kietoutuvat kiehtovasti astronomiaan sekä teknologisiin utopioihin ja dystopioihin.

M.dulorin julkaisema maaginen mutta samastuttava albumi puhuttelee, koskettaa ja tanssittaa. Levyn ovat tuottaneet Tuomas Ilmavirta ja Einari Stylman. Kaksi kappaleista on kirjoitettu yhdessä Ruusut-sanoittaja Lauri Levolan kanssa.

Stylman aloittaa levyjulkkarikiertueensa huhtikuussa uuden yhtyeensä kanssa. Yhtyeessä soittavat Juha Kuoppala, Arto Kostet ja Harri Lind.

Aiemmin Stylman on julkaissut soolosinglejensä lisäksi levyn Lopunajan mies -yhtyeen solistina ja soittanut sekä The Holyn että Death Hawksin live-kokoonpanoissa.

Mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty, keikalle myydään opiskelijalippuja ovelta ennen konsertin alkua hintaan 15 € / kpl. Opiskelijalippuihin vaaditaan opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus. Konsertti on ikärajaton. Kouluikäiselle alle 18-vuotiaalle lapselle voi hankkia myös opiskelijalipun ovelta, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Alle kouluikäiset pääsevät keikoille maksutta.

Keikka toteutetaan pääosin seisomakonserttina. Voit kuitenkin halutessasi varata itsellesi istumapaikan konserttiin tekemällä ennakkotilauksen G Livelab -sovelluksella. Olethan tarkkana, että teet ennakkotilauksen oikean tapahtuman alle. Huomioithan, että ennakkovarauksia otetaan vastaan rajoitettu määrä.

G LIVELAB TAMPERE - TURVALLISUUSOHJE:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus

--

Guitarist and singer Pekka Nisu is best known from the ranks of the beloved pop group Pimeys. In August Nisu presents the vibrant songs heard on his acclaimed debut album "Papillon" and his latest release "Kaiken täytyy mennä". Nisu takes the stage alongside bassist Jukkis Virtanen, guitarist Axel Virkkunen, keyboardist Julius Sihvonen and drummer Ville Hatanpää.

The evening is opened by Einari Stylman, whose hyped debut album OK was released in March.

If the event is not sold out, there will be student tickets available at the door for 15 € each (student tickets not sold online) before the show starts. Please show your student card when purchasing student tickets. The concert has no age limit. Children under school age can enter gigs free of charge.

G LIVELAB TAMPERE - SAFETY INSTRUCTIONS:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus