G Livelab, Yrjönkatu 3, 00120 Helsinki

Kalevala elävänä tai kuolleena -klubi: Pauanne, Juha Hurme & Kalevalan Ydinfysiikkaa, 4.3.2020

4.3.
Wed
19:00

Kalevala elävänä tai kuolleena -klubi: Pauanne, Juha Hurme & Kalevalan Ydinfysiikkaa

Doors: 18:00
Showtime: 19:00

Sanataiteilijat Juha Hurme ja Tuomari Nurmio ovat sysänneet liikkeelle KalevalaFest-hankkeen, jonka tavoitteena on monitaiteellinen, -kulttuurinen ja -tieteellinen yllätyshyökkäys kalevalaisen kansanperinteen kimppuun.

Kalevala elävänä tai kuolleena, eli K.E.T.K.U-klubeilla esiintyy artisteja, jotka ovat luoneet uutta Kalevalasta inspiraationsa saanutta taidetta. Artistien tätä projektia varten luoduissa kappaleissa ja esityksissä rock-estetiikka yhdistyy luovasti ja luontevasti vanhimpaan meillä tunnettuun traditioon. Jokaisella klubilla esiintyy myös Kalevalan Ydinfysiikkaa -ryhmä, joka on KalevalaFestin tilaisuuksia varten koottu ryhmä näyttelijöitä, sirkustelijoita ja silmänkääntäjiä.

Maaliskuun klubilla vierailee Etnogaalassa 2019 vuoden tulokkaana palkittu Pauanne, joka keinuttaa kuulijansa matkalle, jossa musiikin aikakaudet sulautuvat luonnollisesti toisiinsa ja traditio taipuu nykyihmisen ymmärrettäväksi. Yhtyeen Emma-ehdokkuudella huomioitu debyyttilevy Pauanne julkaistiin keväällä 2019.